Partez en balade

FR

Vanaf 2011 worden 7 locaties uitgebouwd als onthaalpunt van het GrensPark Kempen~Broek. De gebouwen krijgen een herkenbare identiteit en je vindt er meer informatie. Vaak starten fiets- en wandelroutes aan de deur. Twee van deze onthaalpunten zijn de toegangspoorten van het GrensPark: aan Vlaamse zijde de Pollismolen in Opitter (Bree) en aan Nederlandse zijde het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man in Weert. Op deze plaatsen leer je het GrensPark beter kennen, kan je kaarten kopen en je tocht plannen. Deze toegangspoorten hebben ruimere openingsuren. De overige 5 onthaalpunten zijn beperkt geopend tijdens activiteiten of opendeur dagen.

Bezoekersonthaal Opitter

Op 16 oktober 2011 opende het eerste bezoekersonthaal van het GrensPark zijn deuren aan de Pollismolen in Opitter.

Sinds 2014 is de Toegangspoort Pollismolen elektronisch geopend om de natuurliefhebber nog meer toegang te verstrekken tot de wandel- fiets- en ruiterkaarten. Men kan er nu 7 dagen per week terecht om via een folderautomaat kaarten aan te schaffen en voor leuke weetjes over het GrensPark Kempen~Broek.
De elektronische toegangspoort is iedere dag geopend van 09.00 u tot 19.00 u (inclusief weekends en feestdagen).

Adres: Molenstraat 56a, Bree (tegenover Brasserie-Restaurant Pollismolen), +32 89 84 85 61, 

Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man (Weert)

Het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man is een zeer actief centrum in Weert. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers over de vloer. Binnen vind je tentoonstellingen, een aaigang en een nieuwe, interactieve biotopenwand. Deze wand zit vol leuke, leerrijke spelletjes. Je leert de 5 biotopen van het IJzeren Man gebied kennen en je kan zelfs je favoriet uitkiezen.

Aan de balie geven ze allerlei leuke tips om het IJzeren Man gebied te kunnen ontdekken. Vanaf 2012 gaat het centrum nog meer gericht zijn op het GrensPark.
Meer info: www.natuurenmilieucentrumweert.nl

Openingsuren:

Van 1 april tot 1 november:

maandag t/m vrijdag 10u - 17u
zaterdag en zondag 13u - 17u
Van 1 november tot 1 april:
maandag t/m vrijdag 10u - 16u
zaterdag en zondag 13u - 16u
Buiten deze tijden kan het centrum op afspraak open zijn

Adres: Geurtsvenweg 4, Weert (einde parking)

5 onthaalpunten

  • Smeetshoeve Bocholt: Natuurpunt Bocholt opent elke zondagnamiddag de deuren.
  • Mariahof Bree: het natuureducatief centrum Mariahof is elke zondagnamiddag geopend, samen met het Natuurpunt Huis. Daarnaast kan je er steeds op afspraak terecht of tijdens een Verkennersactiviteit
  • De voorste Luysmolen Bocholt: In de gezellige herberg De Luysmolen aan de Abeek te Bocholt kan u terecht voor een lekkere kom verse soep, verse rabarbervlaai, een streekbiertje en zoveel meer. Een aanrader voor fietsers, wandelaars, ruiters, natuurliefhebbers en andere bezoekers aan het GrensPark Kempen-Broek. Info over het park is ruimschoots aanwezig in deze onthaalpoort. Openingsuren:

Maandag: gesloten
Dinsdag-zaterdag: 12u-18u
Zondag: 10u-19u

Elke 2e en 4e zondag van de maand zijn er maaldemonstraties.

www.facebook.com/DeLuysmolendeluysmolen.blogspot.be