Film: Het Dommeldal vroeger en nu

Date: 
Emplacement: 
C.C. De Geer
Overpelterbaan 14
3941 Hechtel-Eksel (Eksel)
BE

Een prachtige film waarin je ziet dat de inspanningen, gedaan door vele vrijwilligers, leiden tot een prachtig stukje natuur. 

Wil je graag komen? Schrijf je dan in via de inschrijfknop hier onder.  Herhaal dit voor elke deelnemer. Zo kunnen we alles veilig organiseren. 

Deze activiteit is gratis. 

Meer info: 

Het landgebruik, door de eeuwen heen, heeft een prachtig beekdallandschap gevormd. Grafheuvels, kapel van het Hoksent, watermolens, Hoksenterschans en Kempense langgevelhoeves zijn het bewijs dat mensen al eeuwenlang de vallei bewoond hebben en er hun stempel op gedrukt hebben. Akkers, beemden, weilanden, bossen, vijvers en beken : al deze biotopen staan borg voor een uitzonderlijke fauna en flora. Omwille van deze unieke natuurrijkdom kocht natuurvereniging De Wielewaal, het huidige ‘Natuurpunt’,  in 1989 een eerste perceeltje blauwgrasland : start van het natuurgebied Dommelvallei. Het Agentschap voor Natuur en Bos richtte aangrenzend het natuurgebied Ortolaan op. De blauwgraslanden en elzenbroekbossen zijn de parels van natuurgebied Dommelvallei. Cineaste Maggie Kumpen heeft met haar film ‘Het Dommeldal vroeger en nu’ de prachtige natuur van dit gebied weten vast te leggen. In de film zijn ook beelden te zien van een kanovaart op de nog niet gekanaliseerde Dommel en zien we ook oude landbouwmethodes zoals oogsten van boekweit, ploegen met het trekpaard en maken van hooioppers. De mooie stem van Michel Jamers begeleidt de filmbeelden. Deze film laat je genieten van de mooie landschappen en het uitbundig planten- en dierenleven dat natuurgebied Dommelvallei te bieden heeft. Na het zien van deze film zul je natuurgebied Dommelvallei met andere ogen bekijken en vast en zeker zin hebben om het met eigen ogen te ontdekken.



natuurpunthechteleksel@gmail.com
011-64 58 42
https://www.natuurpunt.be/agenda/film-het-dommeldal-vroeger-en-nu-51829