VLINDERWANDELING GROOTLOON

Date: 
Location: 
kerk Grootloon
Grootloonstraat z/n
3840 Groot-Loon (Borgloon)
BE

Corona-proof?

Alle activiteiten die doorgaan bij Natuurpunt voldoen aan de corona-veiligheidsmaatregelen.

Inschrijven voor deelname is verplicht.

Juli is dé vlindermaand bij uitstek. Die maand vragen we je, om de vlinders in je tuin te tellen. Om mee te doen is 1 keer 5 minuten tellen voldoende. Maar het is voor ons onderzoek nóg interessanter als je op meerdere dagen telt. Dit jaar kan je meetellen van 3 tot 25 juli.

Tijdens een gratis vlinderwandeling op 9 juli, gaan wij vlinders tellen en determineren.

We nodigen je ook uit, om in dat weekend de vlinders in jouw tuin te tellen en de gegevens door te geven via de website https://www.natuurpunt.be/pagina/de-grote-vlindertelling.

Vlinders worden almaar populairder. Elk jaar zien we dat er meer mensen aan deze actie deelnemen.Op Waarnemingen.be is duidelijk te zien dat vlinders kunnen rekenen op een groeiende groep bewonderaars.

In Borgloon zagen we het aantal waarnemingen van dagvlinders elk jaar zakken tot een 300 tal in 2020.Vorig jaar betrof dat slechts 23 soorten. Dat heeft uiteraard te maken met het extreem droge voorjaar, maar ook met het verdwijnen van hun leefgebieden.Door al deze gegevens kunnen we ons een beeld vormen van de evolutie van de vlinderpopulaties in onze regio. Elk jaar trachten wij een beeld te krijgen van de populaties in Borgloon door onze leden aan te moedigen omzoveel mogelijk vlinders te tellen en ze in te geven op waarnemingen.be. Ook tijdens onze jaarlijkse gratis vlinderwandeling in Grootloon zullen we soorten determineren en tellen . 

NPB  wm Ad 210620





stefan.carolus@telenet.be
0497/242138
https://www.natuurpunt.be/agenda/vlinderwandeling-grootloon-1